Objevte kouzlo lněných ručníků pro váš domácí komfort

Hledáte do své domácnosti lněné ručníky a osušky, na které se budete moci maximálně spolehnout? Vsaďte na len! Unikátních vlastností tohoto přírodního materiálu si lidé začali všímat již ve starověké Mezopotámii, odkud se jeho výroba přesunula do Egypta a následně i Evropy. Dnes jeho popularita opět stoupá. Dopustit na kvalitní lněné ručníky nedají například ve Skandinávii, Francii nebo v Nizozemí.

Lněné froté ručníky mají antialergické a antiseptické vlastnosti. Jednou je vyzkoušíte a už nebudete chtít jiné.

prirodni_osusky_ruzne_velikosti

Len pohladí na těle i duši

Lněný koupelnový textil je stále žádanější a není divu! Měkoučké ručníky jsou synonymem čistoty, elegance i udržitelnosti. Jejich přirozená struktura je pro lidskou pokožku opravdovou slastí. Zvláště při používání hrubších osušek dochází k jemné masáži celého těla, a tím pádem ke zlepšení krevního oběhu a posílení celého imunitního systému.

Zahalte se po koupeli do naší snové lněné osušky. Její krémový odstín zapadne do všech interiérů.

lnene_rucniky_frote_prirodni

Lněné ručníky a jejich vlastnosti

Milovaný len je proslulý svou prodyšností i specifickou strukturou. Jeho antibakteriálních vlastností oceníte zejména v případě, že máte doma alergika nebo někoho s citlivou pokožkou. Lněné ručníky navíc disponují větší savostí než bavlna, a proto se hodí nejen do domácích koupelen, ale i na pláž nebo do sauny. Postupem času je lněná tkanina měkčí a jemnější.

Lněné ručníky nepotřebují žádnou speciální péči, jak pečovat o lněné ručníky si můžete přečíst. Lze je prát v ruce i pračce, za použití nižší teploty. V začátcích je vhodné prát len samostatně od jiného prádla, protože může pouštět jemné chloupky. Je to jeho přirozená vlastnost, protože se jedná o přírodní vlákno. Při vyprání na vyšší teplotu se mohou výrobky vysrážet, ale poté již drží svůj tvar a rozměr.

Lněné ručníky můžete najít v několika variantách a vybrat si tu, která bude vyhovovat vašim potřebám.

Druhy lněných ručníků a osušek:

Vaflové lněné ručníky a osušky

Jedná se o strukturované plátno o vyšší gramáži. Ručníky jsou skladné, ale přitom savé. Rychle schnou. Jsou oblíbené pro saunování, ale i na cesty do batohu.

vaflove_lnene_rucniky

Froté lněné ručníky

Lněné froté je specialitou evropské výroby a některých českých firem. Jedná se o ručníky, které mají froté smyčku z čisté lněné příze. Výroba je poměrně složitá, ale výsledek je naprosto bravurní. Ručníky se vyznačují vysokou savostí a přitom rychle schnou. Díky své přirozené antibakteriálnosti lnu v koupelně nezapáchají.

lnene_frote_rucniky

Plátěné lněné ručníky

Plátěné ručníky bývaly klasikou českých koupelen a české výroby. Nyní se tato tradice postupně obnovuje. Je možné si vybrat z čistě lněných, anebo směsových tkanin s bavlnou. Ty s bavlnou sají hned po prvním vyprání. Ručníky ze 100% lnu se musí trochu oprat aby lépe fungovaly. Oceníte je jako ručníky u umyvadla, na cestování a do sauny. V sauně jsou vhodné na zabalení, jako podložky na sedátka, případně pro vytvoření turbanu.

lnene_rucniky_platene

Schopnost lněného ručníku dokonale odvádět vlhkost oceníte, jakmile si jej ovinete kolem čerstvě umytých vlasů. V nabídce máme i bambusovo-lněné produkty, které si vás získají svou jemností.

osuska_len_bambus