Balení zásilek

Připravili jsme pro vás reportáž o tom, jak balíme naše balíčky. Protože i balení je pro nás důležité, tak se snažíme vše postupně vylepšovat a minimalizovat odpad, který i díky tomu vzniká. Protože krabice a zásilky dostávají od dopravních společností hodně zabrat, může se ně něco vylít nebo mohou i zmoknout, je nutné zboží uvnitř nějak ochránit a správně zabalit. Stále proto hledáme nejlepší způsob, jak zásilky bezpečně a přitom ekologicky zabalené dopravit ke svému cíli. 

I když nám naši dodavatelé dodají zboží v plastových obalech, nevyhazujeme je. Snažíme se je maximálně využít pro další uchování a stále dokola do nich zboží ukládáme v našem skladu. Platí to i pro krabice, kartony, pytle a jiné předměty. Kartony je vhodné dávat i na kompost, proto krabice, které jsou špinavé nebo poškozené dále kompostujeme nebo požijeme jako vnitřní výplň. Nechceme zbytečně navyšovat množství obalů, pokud to není nezbytné. 

Zjistili jsme, že trubky od rolí jsou fajn pomocník pro další balení nebo jako tvořící materiál třeba pro školky nebo různé zájmové kroužky. 

Balení v krocích: 
1) lněné povlečení uchováváme a balíme do lněných pytlíčků a v nich je vložíme do balíčku,
2) objednané zboží zabalíme do povoskovaného papíru, který zabrání proniknutí vlhkosti ke zboží,
3) přidáme pytlíček s bylinkami z vlastní zahrádky (pokud je ještě k dispozici),
4) přidáme fakturu a informace o údržbě - používáme recyklovaný papír, 
5) připravené zboží vložíme do kartonové krabice. Kartonové krabice používáme recyklovatelné, platí to i pro obálky. Kartonové krabice máme z větší části recyklované, kdy používáme krabice od místních obchodníků a vracíme je tak zpět do běhu. Než krabice skončí v kontejnerech, ještě se využijí. 
6) krabici zalepíme papírovou balící pásku,
7) aby se vše zpevnilo a lépe neslo, tak balíček převážeme lněným provázkem. 

Poté již putuje vše k našim zákazníkům.