Velikonoce v Adalbertinu

Velikonoce 2016 v Hradci Králové

Každým rokem se pořádají velikonoční trhy v Hradci Králové. Hradec je krásné a starobylé královské město, proto jsme se rozhodli vzít tam i naše výrobky. Moc se nám líbilo také místo, protože prodejní a výtavní plochy byly tento rok v Adalbertinu. Což je historická budova v secesním stylu s nádhernými sály a příjemným prostředím.

Jedná se hlavně o řemeslný jarmark, kde vystavují a prodávají své výrobky domácí řemeslníci, šikovní a kreativní kolegové. Tedy lidé lidem, a díky tomu byla velice příjemná atmosféra.

V jednu chvíli to vypadalo, že se přišlo podívat celé město. Snad každý mohl obdivovat ruční práci šperkařů, řezbáře, švadlen a také výtvarnic. Jelikož se jednalo o Velikonoce, tak nechyběly ani perníčky a ručně zdobené kraslice. Každý si jistě přišel na své a nejeden návštěvník odcházel s velikonoční nadílkou.

Ani my jsme nezaháleli, měli jsme připravenou jarní výzdobu a tématiku. Stylové provedení utěrek – Luční kvítí, bylo jak dělané pro toto období. Barvy jara a květinové vzory – pampelišky, divizny a jetele mají své kouzlo. Nikdo by si neřekl, že se jedná o utěrky. Na první pohled je to umělecké dílo.

Samozřejmě jsme ukázali celou škálu našich výrobků a produktů. Nově jsme předvedly prototyp ručně zpracovaného lněného koberce, který se hodí jako předložka k posteli nebo do koupelny. Také jsme se připravili na teplé dny a vzali jsme na ukázku lněné ručníky, které jsou na dotek hebké jako peří a přitom nádherně sají. Lněné ručníky se primárně doporučují do sauny, kde příjemně chrání pokožku, sají pot a vláhu a přitom velice rychle schnou. Nejen jako dekoraci jsme použili jarní osení s výzdobou. Což dodávalo stánku správnou stylovost.

Z Adalbetina jsme odjížděli s dobrou náladou a spoustou nápadů na další spolupráci. Jistě se uvidíme i příští rok.

DSC_0302 (1)   DSC_0322

_Jana_Snový svět