Od 26. 7. do 2. 8. 2024 máme celofiremní dovolenou. Všechny objednávky budou vyřizovány v týdnu od 5. 8. 2024. Děkujeme za pochopení a přejeme vám krásné léto.

Proč si vybrat lněnou záclonu?

Myslíte si, že len jen pro staré domy nebo chalupy? Vůbec to není pravda. Naopak do moderního interiéru přinese velmi příjemnou atmosféru a především jemné a teplé světlo. Jedná se o vzdušný materiál, kterým nešlápnete vedle. 

lnene-zaclony-loznice-povleceni_pro web

  1. Přírodní materiál: Lněné záclony jsou vyrobeny z přírodního lnu, což je ekologický materiál. Pokud preferujete přírodní materiály, lněná záclona může být skvělou volbou.

  2. Dobrá regulace teploty: Lněné záclony mají schopnost regulovat teplotu v místnosti tím, že pomáhají udržovat chladnější povrch při teplejším počasí a naopak. To může pomoci udržet vaši místnost pohodlnou a snížit náklady na klimatizaci nebo vytápění.

  3. Dlouhá životnost: Lněné záclony jsou obvykle velmi odolné a mají dlouhou životnost, což znamená, že budete mít dlouho radost z jejich používání.

  4. Moderní vzhled: Lněné záclony dodávají místnosti moderní a elegantní vzhled díky své struktuře. Je možné najít záclony jemné a vzdušené nebo typu hrubší se síťovou strukturou. 

  • lnena-zaclona (3)  lnena-zaclona (1)
  1. Dobrá propustnost světla: Lněné záclony často dokážou propouštět přirozené světlo do místnosti, což může vytvářet jasnější a přívětivější prostředí.

  2. Estetický vzhled: Lněné záclony mají obvykle přirozený a elegantní vzhled, který může dodat místnosti pocit příjemného a moderního prostředí.

  • lnena-zaclona (8)  lnena-zaclona (9)

Pokud máte tyto preference, tak by pro vás měla být lněná záclona ta pravá. Můžete si užít příjemný výhled ze svého okna do okolí. 

  •   lnena-zaclona (2)  lnena-zaclona (4)

 

 Je lněná záclona pro každého? 

Lněná záclona samozřejmě není pro každého a určitě si je vhodné si prověřit nebo vyzkoušet, jestli vám bude vyhovovat. Správnou péčí se vám ale LEN odvděčí nádherným vzhledem a dlouhou živostností. 

  • lnena-zaclona (7)   lnene-zaclony-a-zavesy
  • Len je mačkavý materiál, což je jeho charakteristika a někomu tato vlastnost přírodního materiálu vadí. Je to však přirozené a vytváří to ležérní vzhled. 
  • Dále je třeba počítat s tím, že len se v čase může měnit - praním, používáním a sluníčkem len bledne a může měnit odstín. 
  • Změny délek a velikostí. Při různých vlhkostech se len vytahuje nebo naopak smršťuje. Stejně tak sem že vyvěsit nebo naopak po vyprání i jemně srazit. Pro tyto možnosti je vhodné nechat si dostatečnou rezervu v délce, pro případně úpravy. 
  • Při praní je třeba používat velmi jemné praní, ideálně nepoužívat sušičku. Pro len se nedoporučují bělící přípravky a ani aviváže.
  •  lnena-zaclona (5)  lnena-zaclona (6)