Pohankovo-lněné sedáky ZAFU

Pohankové sedáky, ZAFY slouží k příjemnému posezení nebo meditaci. Jsou plněné pohankovými nebo špaldovvými slupkami, které jsou pevné a dobře se na nich sedí. Mohou být součástí obývacího pokoje jako posezení pro hosty. Použít je můžete i jako sedák na židli, protože díky náplni z pohankových slupek lépe podepře páteř s zajistí lepší držení těla. Při dlouhodobém sezení je žádoucí měnit polohu sedu. Při sedu na židli je možné podložit si jím nohy a mít je tak v lepší pozici a masírovat si plosky nohou.  

Aktuální nabídku sedáků najdete zde: Pohankové sedáky

Sedáky také pomáhají k tomu, abychom seděli správně rovně, nehrbili se. Je to právě díky tomu, že sedací kosti se zaboří do sedáku, tak jak potřebují, samy si regulují hloubku a velikost dolíčků, do kterých se zafixují. Slupky jsou pevné a nepropadají se, proto po dosednutí zůstáváte sedět na vrchu sedáku, vznikne tak pevná opora při sezení. Pomáhají nám sedět rovně. 

Japonským názvem Zafu je pojmenován sedák, který je určen k sezení nebo meditaci. Zafu je opatřen poutkem na přenášení. Náplň z pohankových slupek působí mikromasážně. Sedák je vhodný jak na sezení na zemi, tak i na židli. Využijete jej doma i v kanceláři a díky kvalitnímu a pevnému materiálu má dlouhou životnost. Náplň z pohankových slupek je pevná, ale přizpůsobí se vašemu tělu. Sedací kosti se zaboří do důlků v sedáku a díky tomu vznikne vhodná opora pro záda. Můžete jej použít nejen k relaxaci, ale i k běžnému sezení. 

20190313_104350

Lněná látka je přirozeně antibakteriální, odpuzuje pyly a plísně, proto je vhodná i pro alergiky a astmatiky. Hlavní výhodou spaní v lnu, je jeho chladivý efekt a dobré termoregulační vlastnosti. Zároveň len má tu výhodu, že pohltí nejen množství pachů, ale také vlhkost a přitom na omak zůstává suchý.

V létě nechte sedák nahřát na slunci, v zimě vymrznout. Sluneční energie je ve slupkách kumulovaná a přechází přímo do Vás. Pohanková náplň absorbuje vlhkost např. pot, přičemž nepřejímá pachy, pro roztoče je neatraktivní. 

Vnitřní náplň: pohankové slupky, bavlněný nebo lněný sáček. Lze prát vysypaný sáček bez slupek. Slupky nenamáčejte. Pokud dojde k polití sedáku, je možné nechat slupky vysušit a poté vrátit zpět. Vnější potah: snímatelný prací potah, 100% len. Lze prát na 40 stupňů. 

Průměr je možný vyrobit libovolný, nejoblíbenějším je o průměru 30 cm a 40 cm. 

Podařilo se nám získat BIO pohankové slupky z české BIO farmy. Dbáme na kvalitu zpracování. 

Děti sedáky milují a dospělí si je zamilovali také. 

  20190212_134004

20190311_163121