Zdraví ze lnu

Chcete udělat něco pro ozdravu svého organismu. Zvýšit obranyschopnost a imunitu? Máte možnost zlepšit trávení, posílit srdce a cévy, zlepšit kvalitu vlasů a nehtů. Použijte lněné semínko jako základ pro vyčištění a ozdravení organismu, zlepšit kloubní systém. Pro uvedený efekt se doporučuje používat lněné semínko pravidelně každý den asi 2-3 lžičky. Je několik způsobu jeho využití a zapracování do jídelníčku. Dnes jsou všeobecně známy jeho účinky při zvyšování činnosti střev, odstraňování zácpy nebo zastavení průjmu, při zánětu žaludku a žaludečních vředech. (www.uspesna-lecba.cz/lnene-seminko/).

Proč se lněné semeno dávalo a dosud dává kravám před otelením? Protože posiluje organismus a upravuje hormonální nerovnováhu. 

Pokud se něco podebírá, aby to nebolelo a dříve se bolístka uzdravila, uvaří se lněná kašička se smetanou. Přikládá se na problémové místo co možná nejvíce teplé. 

Semínka obsahují množství minerálů a prvků, které jsou prospěšné pro lidský organismus. A v běžné stravě dospělého člověka většinou podobné stavební kostky chybí. Dnešní strava je velmi chudá na správné minerály, které jsou zabudované do potravin a které náš organismus dokáže dobře zpracovávat. Máme složité zažívání a proces zpracování potravy. Proč ho tedy netrénujeme a nedáme mu to, co potřebuje – potřebuje pracovat se zabudovanými minerály, vitamíny a oleje v potravě. Vitamínové pilulky se nám sice zdají jako jednodušší způsob, jak doplnit základní stavební prvky pro organismus, ale to je spíš jen na krátkodobé řešení a cílené, při určitých problémech. Naproti tomu semínka, včetně lněného (může být i slunečnicová, dýňové, sezamové, aj.) mají v sobě minerály připravené spolu s tuky, na které jsou vázány.

Pít čaj z lněného semínka – namočit lněné semínko přes noc. Druhý den povařit minimálně 10 minut, vznikne mírně vazká tekutina, která se vypije.

Pro splnění užívání je možné lněné semínko přidávat prakticky do všech jídel. Můžete jej přidat do koláčů, omáček, polévek, atd. Jelikož je tak malé, jistě nebude nikomu vadit a může ještě vytvořit zajímavý efekt.

Můžete ho i podrtit a přidávat například do jogurtů, kaší, müsli aj.

Všechny potraviny a doplňky stravy naleznete také u nás.