Proč si vybrat lněnou záclonu?

Myslíte si, že len jen pro staré domy nebo chalupy? Vůbec to není pravda. Naopak do moderního interiéru přinese velmi příjemnou atmosféru a především jemné a teplé světlo. Jedná se o vzdušný materiál, kterým nešlápnete vedle. 

lnene-zaclony-loznice-povleceni_pro web

  1. Přírodní materiál: Lněné záclony jsou vyrobeny z přírodního lnu, což je ekologický materiál. Pokud preferujete přírodní materiály, lněná záclona může být skvělou volbou.

  2. Dobrá regulace teploty: Lněné záclony mají schopnost regulovat teplotu v místnosti tím, že pomáhají udržovat chladnější povrch při teplejším počasí a naopak. To může pomoci udržet vaši místnost pohodlnou a snížit náklady na klimatizaci nebo vytápění.

  3. Dlouhá životnost: Lněné záclony jsou obvykle velmi odolné a mají dlouhou životnost, což znamená, že budete mít dlouho radost z jejich používání.

  4. Moderní vzhled: Lněné záclony dodávají místnosti moderní a elegantní vzhled díky své struktuře. Je možné najít záclony jemné a vzdušené nebo typu hrubší se síťovou strukturou. 

  • lnena-zaclona (3)  lnena-zaclona (1)
  1. Dobrá propustnost světla: Lněné záclony často dokážou propouštět přirozené světlo do místnosti, což může vytvářet jasnější a přívětivější prostředí.

  2. Estetický vzhled: Lněné záclony mají obvykle přirozený a elegantní vzhled, který může dodat místnosti pocit příjemného a moderního prostředí.

  • lnena-zaclona (8)  lnena-zaclona (9)

Pokud máte tyto preference, tak by pro vás měla být lněná záclona ta pravá. Můžete si užít příjemný výhled ze svého okna do okolí. 

  •   lnena-zaclona (2)  lnena-zaclona (4)

 

 Je lněná záclona pro každého? 

Lněná záclona samozřejmě není pro každého a určitě si je vhodné si prověřit nebo vyzkoušet, jestli vám bude vyhovovat. Správnou péčí se vám ale LEN odvděčí nádherným vzhledem a dlouhou živostností. 

  • lnena-zaclona (7)   lnene-zaclony-a-zavesy
  • Len je mačkavý materiál, což je jeho charakteristika a někomu tato vlastnost přírodního materiálu vadí. Je to však přirozené a vytváří to ležérní vzhled. 
  • Dále je třeba počítat s tím, že len se v čase může měnit - praním, používáním a sluníčkem len bledne a může měnit odstín. 
  • Změny délek a velikostí. Při různých vlhkostech se len vytahuje nebo naopak smršťuje. Stejně tak sem že vyvěsit nebo naopak po vyprání i jemně srazit. Pro tyto možnosti je vhodné nechat si dostatečnou rezervu v délce, pro případně úpravy. 
  • Při praní je třeba používat velmi jemné praní, ideálně nepoužívat sušičku. Pro len se nedoporučují bělící přípravky a ani aviváže.
  •  lnena-zaclona (5)  lnena-zaclona (6)